Ett hotell med historia

Hotell Linnéa är ett charmigt boutiquehotell som huserar mitt i Helsingborg, i en vacker tvådelad byggnad, uppförd i slutet på 1800-talet. I huset har det genom åren funnits flera olika verksamheter, bland annat frisörsalong, restaurang, blomsterbutik - och just hotell.
 När de första 13 hotellrummen tog vid, i den rosa delen av huset, fanns receptionen på andra våningen, samtidigt som byggnaden
främst bestod av lägenheter och privatbostäder nyttjade av bland andra skådespelare, som arbetade på
den gamla teatern som fanns i husbyggnaden tvärs över gatan - där det nu finns parkeringsgarage. 
Detta är anledningen till att hotellets idag 38 rum är olika utformade, och är mycket av charmen med Hotell Linnéa.
~
Hotell Linnéa var del i Ditt Hotell-kedjan, som bytte namn till Sweden Hotels. År 2012 fick Hotell Linnéa utmärkelsen Årets Rookie av Sweden Hotels.
År 2014 fick Hotell Linnéa priset Årets Guldkrona av Sweden Hotels. År 2016 vann Hotell Linnéa priset Årets Hotell av Sweden Hotels.
Sweden Hotels-kedjan köptes upp av globala Best Western 2017 och Hotell Linnéa välkomnades
därmed in i Best Western-familjen som ett Sure Hotel Collection i januari 2018. Hotell Linnéa lämnade kedjan i december 2023.
~
Hotell Linnéa fortsätter framåt som helt fristående och drivs fortfarande i privat regi av samma ägarfamilj, som har haft hotellet sedan 2009.
Var namnet Linnéa har sitt ursprung är fortfarande ett frågetecken - men visst är det vackert? 
Håll till godo medan vi fortsätter luska i detaljerna kring vårt vackra 1800-talshus...

 "BOSTADSHUS"
 

"Målarmästaren Johan Peter Andersson uppförde trevåningshuset 1884 efter Mauritz Frohms klassiserande ritningar.
Vinden inreddes 1959. Fasaden är putsad rosa med detaljer i ljus puts. Balkongerna fanns inte med på ursprungsritningarna.
Bottenvåningen är putsad grå.
Skyltfönstren förstorades 1936"

"BUTIK-, KONTORS 
OCH BOSTADSHUS"

"Tandläkaren Erik Bogren och byggmästaren A P Andersson byggde det välbevarade trevåningshuset 1884 efter Mauritz Frohms klassiserande ritningar.
Först byggdes hörnhuset, som förlängdes med fyra fönsteraxlar åt söder, synligt i de ljust putsnyanserna. Hörnet har ett åttakantigt torn med kupoltak."

 

BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets-och Cookiepolicy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.